top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPetra Duf

Mechové stěny

Styl severu i u vás doma.




Minimalismus, sivé tóny, jednoduché tvary a dřevo si našli v českých interiérech místo již před časem. Není divu, jednoduchost v nás vyvolává klid a na severu opravdu ví, jak na to. Prostředí, ve kterém žijeme ovlivňuje naši náladu i zdraví. Severské země jsou považovány za jedny z nejšťatnějších na světě, pojďme se jimi trochu inspirovat.

Příroda a zase jenom příroda

Obklopit se přírodou v dnešní uspěchané době má pozitivní účinky jak na mysl tak i na tělo. Palmičkám v květináči už odzvonilo, teď je na řadě design, který promění každý interiér v oázu radosti. A když říkáme, obklopit se přírodou, myslíme tím doslova.

Mech nepatří jen do lesa, ale nově i k vám na zeď. Ano, je to tak, trendy severu k nám přivedli mechový styl, který rozjasní každý interiér. Díky mechovým stěnám můžete mít kus lesa v obývacím pokoji i vy. Mech je speciálně upraven a tak je péče o něj prakticky nulová. Mech je vhodný i do menších prostorů, třeba jen ve formě mechového obrazu. A pokud si myslíte, že existuje jen jeden druh, musíme vás vyvést z omylu. Mechů je několik druhů a některé se i speciálně dobarvují do nejrůznějších barev, tak si můžete vytvořit stěnu podle svého gusta.


Zbavte se harampádí

Není od věci jednou za čas vyházet nepotřebné věci, které se - snad kouzlem - vždy nahromadí. Všechny nepotřebné hrníčky, vázy, svíčky a nejrůznější dekorace sbalte do krabice a odneste do nejbližšího vetešnictví. Uvidíte sami, že se pokoje prozáří a vy načerpáte novou energii. Myslete na to i při toulkách po obchodech - jednoduše žijte bez zbytečné zátěže.



Zachumlejte se

Slyšeli jste už o Hygge? Tak seveřané nazývají pocit štěstí, klidu, spokojenosti. Jedním ze základních principů Hygge je útulnost. Nakupte deky, polštáře i koberečky a obklopte se jimi, kdekoliv to jde. Sami poznáte, že těchto pár změn promění váš domov v místo, odkud se vám nebudou chtít vytáhnout ani paty.

137 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page