top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPetra Duf

5 plusů, které vám přináší mech

Možná byste to neřekli, ale kromě lesa můžete mít mech i u vás doma nebo v kanceláři. Dali jsme pro vás dohromady pět plusů, které na vás čekají, když necháte své stěny pokrýt mechem.


Konec hluku

Mechové stěny mají skvělou vlastnost - akusticky odhluční jakoukoliv místnost. Pokud přemýšlíte nad řešením, díky kterému nebude k vám pronikat hluk z venčí, berte v potaz i mech. Mechové desky lze umístit na jakoukoliv stěnu a dokonce i na strop, protože mech nelepíme, ale nastřelujeme sponkami. Věřili byste, že na jednu mechovou desku spotřebujeme přes 2000 sponek?


Na vodu zapomeňte

Odjíždíte na dovolenou a řešíte, kdo vám bude zalévat kytky? Nebo si vybíráte jen palmičky, které nějaký ten den bez vody vydrží? Teď máte možnost obklopit se přírodou, která žádnou péči nepotřebuje. Opravdu, mechy jsou speciálně upravené tak, aby si svoji krásu zachovaly po několik let a to bez slunce i vody.


Zdraví pro oči i duši

V dnešní době se celé dny díváme do počítače, který na nás září tzv. modré světlo. Abyste dali svým očím na chvilku odpočinout a dopřáli jim regeneraci, máte se každý den na deset minut dívat do zeleně. Vytvořte si doma místo, kde si odpočinou vaše oči i mysl. S mechovými stěnami ho vykouzlíte takřka kdekoliv.


Design podle vás

Kdo si myslí, že mech je prostě mech a neexistují žádné jiné druhy, ten se pěkně mýlí. Vaši stěnu můžete pokrýt třeba kombinací kopečkového a plochého mechu a dokonce v různých barevných odstínech. Vyberte a mixujte druhy i barvy podle vašich osobních preferencí.


Zelená kdekoliv

“Ale my na takovouto stěnu nemáme nikde místo” - tak s takovými výmluvami na nás nechoďte. I do menších místností se stěny hravě vejdou. Vybírat můžete také z mechových obrazů, které lze kombinovat i se stabilizovanými rostlinami.

85 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page